Afbeelding
Foto: Vranz VanMaaren

Groen licht voor asielopvang in Tergooi

Maatschappelijk

BLARICUM - Het COA mag vanaf eind april maximaal 250 statushouders opvangen in het voormalige Tergooiziekenhuis in Blaricum. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht beslist.

Zij vindt dat het belang om statushouders te huisvesten zwaarder moet wegen dan het verzoek van bewoners om de omgevingsvergunning te schorsen en de huisvesting uit te stellen, totdat het bezwaar bij de gemeente opnieuw behandeld is of het aantal statushouders te maximeren tot zeventig. 

Groepje bewoners

Een groepje bewoners uit Blaricum stapte op 8 april jongstleden naar de bestuursrechter om het besluit aan te vechten. Twee van de in totaal dertien verzoekers zijn daadwerkelijk belanghebbenden, vindt de rechter: zij grenzen met hun perceel aan dat van het voormalige ziekenhuis. De verzoekers die zich hebben gemeld voorzien grote problemen in hun wijk, waar maar honderddertig mensen wonen. 

Onvolledig

Volgens de rechter is de omgevingsvergunning die de gemeente heeft afgegeven aan het COA op een aantal punten onvolledig, maar kan de gemeente in de komende periode tegemoetkomen aan de bezwaren van bewoners wanneer de beslissing op bezwaar in juni wordt behandeld in de gemeente. Het gaat onder meer om het aantal fietsparkeerplaatsen.
De bewoners klaagden ook dat het een hoop onrust zal gaan brengen in hun buurt, vanwege toename van het geluid. Er zou meer geluid worden geproduceerd door buiten sporten.

Lees hieronder het volledige artikel:

Uit de krant