De vrolijk uitgedoste mentoren met de ballonnen en bonnenboekjes die ze nu aan het uitdelen zijn.
De vrolijk uitgedoste mentoren met de ballonnen en bonnenboekjes die ze nu aan het uitdelen zijn. Foto's: Laar & Berg
foto's

Leraren Laar & Berg verrassen eindexamenkandidaten op stuntdag

Mensen corona

LAREN - Eindexamenleerlingen van Laar & Berg krijgen vandaag van 'stuntmannen' en 'stuntvrouwen' een verrassingsbezoek thuis. Vandaag zou het namelijk de stuntdag van de leerlingen op school zijn.

"Vanwege het coronavirus kan dat nu niet doorgaan", vertelt Marijke Jaeger. "En ze moeten al zoveel missen. Het centrale eindexamen gaat niet door, het gala en de foto met alle eindexamenleerlingen."

Bonnenboekje
De mentoren hebben zich daarom vandaag vrolijk uitgedost en gaan met een ballon en een bonnenboekje langs dat recht geeft op een diploma-uitreiking, examengala en examenfoto.

"We vinden dat de leerlingen daar recht op hebben. Het is toch het allerleukste om dat straks gewoon op school te kunnen meemaken", vult rector Loes IJkelenstam aan.

Diploma-uitreiking
Ze hoopt dat dit nog voor de zomervakantie zal zijn, die begin juli start. "Maar dat weten we natuurlijk nog niet zeker. Dat hangt af van de maatregelen. In ieder geval krijgen ze van ons dat gala en die foto en een officiële diploma-uitreiking."

De uitslag van het hun examen, krijgen de leerlingen te horen zodra aan alle verplichtingen voldaan zijn. "Sommige leerlingen zijn al klaar nu er geen centraal eindexamen is en wisten toch al dat ze geslaagd waren doordat ze hun cijfers kennen."

Feestelijk telefoontje
"Wel bellen we ze nog op om het officieel te maken. Als leerlingen hun laatste luistertoets hebben gedaan, werkstuk hebben ingeleverd of een herkansing hebben gedaan, dan wachten we op dat cijfer en als ze geslaagd zijn wordt dat toch een spannend, maar feestelijk telefoontje."

Op een veilige afstand krijgt deze examenleerling zijn ballon en bonnenboekje van de mentor.


Een blije eindexamenleerlnge.

Afbeelding

Uit de krant