Tijke van de Bernardusschool biedt het akkoord aan.
Tijke van de Bernardusschool biedt het akkoord aan. Foto: Marlies Eijsink

Leerlingen Bernardusschool Blaricum bieden eerste Kinderklimaatakkoord aan

Natuur en Milieu

BLARICUM - Een groep kinderen, waaronder Thomas en Tijke uit groep 7 van de Blaricumse Bernardusschool, bood afgelopen woensdag in Den Haag het eerste Kinderklimaatakkoord aan.

Derde plek

Thomas en Tijke hebben samen met andere leerlingen van Alberdingk Thijm Scholen uit de ATlasgroep op 15 april meegewerkt aan het allereerste Kinderklimaatakkoord op de landelijke Kinderklimaattop. De kinderen van Alberdingk Thijm bedachten het idee ‘één boom eruit, twee bomen erin’. Dit idee werd uiteindelijk een van de drie belangrijkste punten op het akkoord. Om die reden mocht de groep ATlas kinderen het akkoord aanbieden in Den Haag, onder andere aan Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren. 

In gesprek met Ed Nijpels

De leerlingen mochten daarnaast vragen stellen aan Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad. Zo vroegen zij hem wat hem beweegt om de verbetering van het klimaat een hoge prioriteit te geven. Nijpels noemt zijn kleinkinderen als motivatie: “Ik vind het belangrijk dat ook zij in een leefbare wereld kunnen leven.”

Voor meer informatie over de ATlas groep kunt u kijken op www.atscholen.nl

Uit de krant