Afbeelding
Foto: BEL Combinatie

Larense jongeren vragen aandacht voor het klimaat

Natuur en Milieu

LAREN - Twee Larense jongeren, Cooper (9) en Luuk (8) uit groep 5A van Basisschool De Binckhorst - St. Jan, vroegen afgelopen dinsdag aandacht voor het klimaatprobleem bij burgemeester Nanning Mol en wethouder Ton Stam.

Zij lazen in de raadzaal een zelfgeschreven brief voor waar ook in stond dat het erg belangrijk is dat er meer bomen in Laren geplant worden. Zo wordt namelijk de CO2-uitstoot verkleind. “Wij kunnen helpen, maar niet alle wereldproblemen oplossen. In Laren, ons mooie dorp, kunnen we wel wat betekenen. Mogen wij meer bomen planten in Laren? ” aldus de jongens.

Luuk en Cooper hebben de titel ‘bomen-ambassadeurs van Laren’ gekregen van de burgemeester en wethouder. Deze titel is niet zomaar iets, het houdt in dat de jongens de belangrijke taak hebben om zoveel mogelijk aandacht te vragen bij klasgenoten, vrienden, familie en hun omgeving zodat Laren nog groener kan worden gemaakt. De twee jongens hebben ook afgesproken met wethouder Stam dat zij en de rest van hun klas tijdens de Nationale Boomfeestdag (voorlopig gepland op 16 maart 2022) tien nieuwe bomen gaan planten in Laren. 

Maar de jongens vragen ook aandacht bij de ouders van alle kinderen in Laren om zo min mogelijk steen in de voor- en achtertuin te leggen. In plaats van steen moeten ze meer groen planten. Zo heeft het regenwater de mogelijkheid om in de bodem te trekken.

Uit de krant