Afbeelding

Sap van bleekselderij

Advertorial

Wist je dat een bescheiden stengel selderij bijna evenveel kalium bevat als een banaan? Of dat het een van de meest alkalische groenten is met een hoog natrium- en magnesium gehalte? Wist je dat het drinken van selderijsap al deze dingen voor je lichaam kan doen? Klinkt te mooi om waar te zijn, toch?

Selderijsap wint aan populariteit onder gezondheidsbewuste mensen. Er zijn verschillende voordelen van selderijsap die we in dit artikel zullen bespreken. Dit artikel zal je ook helpen begrijpen waarom selderij niet zomaar een groente is, maar een voedzame en helende groente met vele voordelen. Lees dit artikel om de voordelen van bleekselderij sap te weten. 

Wat is het?

Selderijsap is een gezonde vloeistof die wordt gewonnen uit een van de meest gebruikte salade- en soepgroenten. Knolselderij, een verbinding met talrijke gezondheidsvoordelen, bestaat voor 10-15% uit selderijsap. Het wordt het best geconsumeerd als gezondheidsdrank, en kan in twee eenvoudige stappen worden bereid: Snij de selderijstengels en pers er selderijsap uit, en filter vervolgens de onzuiverheden en het vruchtvlees eruit. Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals appels, wortels, gember of spinazie, voor meer smaak en gezondheidsvoordelen.

Een ontstekingsremmer en antioxidant uit selderij is van vitaal belang voor het behoud van onze gezondheid en het voorkomen van ziekten. Selderijsap is een belangrijke bron van vitamine C, die nodig is voor het behoud van ons immuunsysteem. Het bevat ook vitamine B6 en kalium, die onze cellen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Het regelmatig drinken van selderijsap kan je helpen gewicht te verliezen. Selderijsap verlaagt niet alleen het cholesterolgehalte en de insulineproductie, maar vermindert ook de door koolhydraten veroorzaakte insulinesecretie, wat leidt tot minder vetophoping. Het helpt ook gifstoffen uit ons lichaam te spoelen en vermindert onze eetlust. Artritis en gewrichtspijn, indigestie, zuurgraad en zweren kunnen worden verlicht door selderijsap. Artritis en gewrichtspijn, indigestie, zuurgraad en zweren kunnen worden verlicht door selderijsap. Het kan ook helpen de bloeddruk te verlagen en hartziekten te voorkomen.

Hoe selderijsap maken en drinken

Om dit sap te maken, kun je selderijsap kopen in een plaatselijke winkel of jouw eigen selderijstengels kweken en het sap extraheren. Je eigen selderij kweken is gemakkelijk, en je kunt de rest van de plant ook gebruiken voor soepen en salades. Bovendien kost het kweken minder en is het milieuvriendelijker dan kopen in de winkel. Voor het kweken van selderij kun je zaden of zaailingen gebruiken. Kweken uit zaad is gemakkelijk en handig, maar je moet ongeveer 20 dagen wachten tot de zaden ontkiemen en groeien. Kweken uit zaailingen gaat sneller, en je kunt al na een paar dagen resultaat zien. Als je zelf kweekt en selderijsap maakt, hoef je geen suiker of zoetstoffen toe te voegen en kun je genieten van de natuurlijke smaak. Selderijsap kan vers worden geconsumeerd of in poedervorm in shakes en smoothies. Ga naar https://www.sap.je/biologisch-sap/ voor meer informatie over biologische sap. 

Uit de krant