De BEL versterken en geen fusie met Huizen is het doel.
De BEL versterken en geen fusie met Huizen is het doel. Foto: Bob Awick
breaking

Gemeenten Blaricum en Laren willen naar provincie Utrecht - Fusie met Huizen en realisatie Gooistad op losse schroeven

Politiek

LAREN/BLARICUM - De gemeenten Blaricum en Laren steken een spaak in het wiel wat betreft de herindelingsplannen van de provincie Noord-Holland door de minister van Binnenlandse Zaken te vragen de provinciegrens te wijzigen.

Laren en Blaricum willen namelijk voortaan bij de provincie Utrecht horen. Hierdoor komt niet alleen de fusie met de gemeente Huizen op losse schroeven te staan, maar ook de eventuele realisatie van een Gooistad.

Er gaat - mogelijk nog deze week - een brief uit naar Kajsa Ollongren, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, met het verzoek voor wijziging van de provinciegrens.
Woordvoerder Johan de Bondt (VVD Laren), die een rondje langs de fractievoorzitters in Laren en Blaricum maakte, is ervan overtuigd dat het voorstel in grote meerderheid wordt aangenomen. Blaricum behandelt de motie vanavond en Laren morgen.  De gemeente Huizen is ingelicht over deze actie van haar buurgemeenten.
Door naar Utrecht te vertrekken, wordt de BEL-organisatie versterkt (in plaats van ontbonden waarbij de werknemers op straat komen te staan), is de fusie met Huizen van tafel en tegelijk die van één Gooi-gemeente binnen tien jaar.

 

Uit de krant