Afbeelding
Foto: Hugo Hogeveen

Hugo Hogeveen loopt Amsterdam Marathon voor Only Friends: “Zodat ze zo lang mogelijk kunnen sporten op hun mooie complex”

Sport

BEL - Hugo Hoogeveen, oprichter van de HUGO Hardloopgroep in Huizen en Blaricum, is sinds juni bezig met het inzamelen van €2.500 voor het Friendship Sports Centre, het huis van sportclub Only Friends. Op 17 oktober zal hij hiervoor de Amsterdam Marathon lopen.

“Je bent goed zoals je bent”, luidt de slogan van Only Friends. Het sportcentrum van de club is het enige sportcentrum in Europa dat volledig is uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking. “Ieder kind moet kunnen sporten”, vindt de club. “Sport geeft plezier, kracht en vertrouwen. Sport verbindt. Onmisbaar voor de ontwikkeling van een kind.” Geld is hier hard voor nodig, want daarmee kan het Friendship Sports Centre open blijven.

Hugo kent de oprichter van Only Friends, Dennis Gebbink, nog van vroeger. “We hebben samen gevoetbald”, vertelt Hugo. “Ik heb een tijdje geleden het sportcentrum bezocht, omdat ik bordjes sponsor was geworden. De rondleiding en het bijzondere verhaal van Dennis ontroerde mij en gaven mij een extra boost om wat voor deze mooie club mensen te doen.” Zodoende heeft Hugo de Amsterdam Marathon gekoppeld aan zijn doel. “Ik ga proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor deze fantastische club”, vertelt hij, “zodat ze heel lang kunnen sporten op het mooie complex. Mijn slogan: als je half kan, moet je heel gaan en als je iets wil bereiken, moet je er 100% voor gaan.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Foto: Hugo Hogeveen

De hardloper vertelt dat hij fijne reacties krijgt op zijn actie. “Mensen in mijn omgeving reageren heel positief. ‘Goed initiatief!’, zeggen ze dan. Ik kreeg ook eens spontaan honderd euro binnen van Anoniem. Mensen zijn dus echt wel bereid om wat te geven, hoewel het toch wel moeilijk blijft om aan €2.500 euro te komen. Veel mensen doneren namelijk ook al aan andere doelen. Maar dat is uiteraard ook heel goed.” 

Op 10 oktober, een week voor de Amsterdam Marathon, organiseert Hugo van 10.00 tot 12.00 uur een ouder-kidsloop in de Blaricummermeent. De bedoeling is dat kinderen samen met hun ouders een rondje van 800 meter hardlopen. Hugo: “Tijdens de ouder-kindrun wil ik ze bewust maken: jullie zijn gezond en jullie kunnen sporten!” Het inschrijfgeld - €5 per kind en €10 per ouder - zal worden gedoneerd aan Only Friends.

Direct een bedrag doneren aan Hugo voor het sportcentrum van Only Friends kan via https://www.iederemetertelt.nl/actie/hugo-hoogeveen.

Uit de krant