Onder toeziend oog van burgemeester Roland van Benthem en wethouders Jan van Katwijk en Sven Lankreijer wordt een zes meter lange funderingspaal in de grond getrild.
Onder toeziend oog van burgemeester Roland van Benthem en wethouders Jan van Katwijk en Sven Lankreijer wordt een zes meter lange funderingspaal in de grond getrild. Foto: Marcel Steinbach

Aanleg van geluidscherm langs A27 gestart

Algemeen

EEMNES - De bouw van het geluidsscherm aan de oostzijde van de A27 ter hoogte van Zuidpolder is in volle gang.

De geluidwerende voorziening die BAM Infra B.V. nu langs de A27 aanlegt, zorgt voor een reductie van het geluid in de woonwijk en het bedrijventerrein Zuidpolder. Wethouder Van Katwijk: "Ik ben blij dat dit geluidsscherm er nu komt. En met de aanleg van een tweede laag ZOAB (zeer open asfalt beton) op het wegdek in 2019 wordt het geluid voor bewoners van Zuidpolder en de nabije omgeving nog verder verminderd.”

De geluidwerende voorziening bestaat uit een stalen constructie met geluidsabsorberende panelen op een betonnen voet. Afmetingen: zeven meter hoog en één kilometer lang. Aan de zijde A27 wordt het geluidsscherm begroeid met klimplanten. Aan de zijde van Eemnes komen bodembedekkers en middelhoge struiken. Deze beplanting trekt vlinders en andere bestuivende insecten aan. Het scherm is medio augustus 2018 geluiddicht, de beplanting wordt in het najaar aangebracht.

Informatie
Wilt u op de hoogte blijven van de vorderingen van het geluidsscherm? Bij voldoende animo geeft BAM op 11 juni van 18.30 tot 19.30 uur een rondleiding op de bouwplaats. Opgeven kan tot 8 juni via zuidpolder@eemnes.nl. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.


 

 

Uit de krant