Jazzvocalist Ronald Douglas.
Jazzvocalist Ronald Douglas. Foto: Aangeleverd

Grande Moederdagfinale in het Blaercom Jazz Café

Evenementen

BLARICUM - Het Blaercom Jazz Café presenteert op zondagmiddag 12 mei speciaal voor alle moeders een Moederdagconcert. Het is meteen de knallende afsluiting van het seizoen voor de zomerstop.

Het jazz café heeft met dit laatste concert de zaken groot aangepakt met een big band en een van de bekendste jazzvocalisten van Nederland: Ronald Douglas. “Er is zelfs een voorprogramma met de vrolijke zingende bassiste Inge Klinge, die muzikaal wordt bijgestaan met een combo uit het orkest”, laat een woordvoerder van de organisatie weten. Deze ‘Grande Moederdagfinale’ is mede mogelijk gemaakt door het Activiteitenfonds Blaricum.

Frank Sinatra-programma

Ronald Douglas studeerde aan het Hilversums Conservatorium bij de Amerikaanse docente Deborah Brown. Hij trad onder meer op met de Metropole Orkest, het AVRO-orkest The Skymasters, de Marinierskapel en is al een aantal jaren de vaste zanger van het beroemdste VARA radio-orkest The Ramblers. “Ronald Douglas wordt vergeleken met artiesten als Mel Torme en Mark Murphy. Als docent is hij betrokken bij een aantal conservatoria. Ronald won ook verschillende muziekprijzen. Hij komt naar De Blaercom met een speciaal Frank Sinatra-programma, een heus Sinatra-Tribute.”

De Very Special Old People (VSOP) Big Band is een gezelschap van routiniers met een zeer breed repertoire. Het orkest heeft een sterke reputatie in het vertolken van muziek van onder andere Count Basie, Duke Ellington en Benny Goodman. “Het staat onder leiding van de bevlogen dirigent Frits Bayens. Ze zijn al een paar keer eerder in De Blaercom geweest, met het close harmony dameskwartet Sisters en met Denise Jannah”, legt de woordvoerder uit.

Primeur

Voor het eerst in de geschiedenis van het Blaercom Jazz Café is er ook een voorprogramma. “Dat wordt verzorgd door de enthousiaste en ontwapenend zingende bassiste Inge Klinge. Deze vrolijke muzikante begon haar carrière bij een big band maar werd later de vaste bassiste en zangeres bij de punk band De Kelvinators. Inmiddels is zij haar eigen weg gegaan en speelt ze in clubs en op festivals in het hele land, soms samen met de zanger/gitarist Klaas Fopma, maar ze schuift ook aan een andere ensembles”, aldus de woordvoerder. Inge Klinge zal worden bijgestaan door de pianist van het orkest Hans Heinhuis, die ook de vaste pianist is van The Ramblers. Ook de drummer van de big band doet mee.

Het Blaercom Jazz Café is te vinden aan de Schoolstraat 3 in Blaricum. Resrveren is nodig wegens de opbouw van de zaal en kan via info@blaercom.nl of per telefoon 035-5314383. De entree bedraagt €12,50, inclusief bittergarnituur.

Uit de krant