'Foute' basketballers in de boekenkast.
'Foute' basketballers in de boekenkast. Foto: JR

Paar kleine foutjes in styling Huis van Eemnes

Algemeen

EEMNES - In de styling van het Huis van Eemnes zijn een paar dingen misgegaan. Zo hebben twee verschillende onderwerpen van het Canon van Eemnes, dat tegenwoordig dus ondergebracht is aan de Noordersingel 4, hetzelfde jaartal.

Eemnes kreeg in 1352 al stadsrechten, en dus niet - zoals vermeld op het Canon - in 1481.

En de levensgrote actiefoto van basketballers - ook prominent in de boekenkast aanwezig - blijkt van een website te zijn geplukt, want er staan spelers op van een club uit Huizen. Het college werd daar door een lid van Eem'78, de Eemnesser basketbalclub, even fijntjes op geattendeerd. Burgemeester Roland van Benthem heeft beloofd dat er in het huis een nieuwe foto van Eem'78 komt.

Over het Canon van Eemnes, dat ook een poosje op de Braadkamp heeft gelegen maar daar werd verwijderd omdat de tegels met afbeeldingen en tekst niet slijtvast en spekglad waren, vertelt cultuurwethouder Sven Lankreijer: "De twaalf canons zitten nu verstopt in de boekenkast. Het zijn nieuwe exemplaren; stickers van gepolijst aluminium met daarop wel de originele tekening en het juiste lettertype. Er worden nog bordjes bijgeplaatst met informatie over de maker. Dat doen we overigens bij al onze kunstwerken in Eemnes."

Eemnes kreeg in 1352 al stadsrechten, en dus niet - zoals vermeld op het Canon - in 1481.
Deze tegel klopt wel!

Uit de krant