De nieuwe locatie wordt woensdag officieel geopend.
De nieuwe locatie wordt woensdag officieel geopend.

Nieuw schoolgebouw voor Internationale Schakel Klassen

Algemeen

LAREN - ISK Het Gooi is vanaf dit schooljaar gehuisvest in een nieuw schoolgebouw. Het gebouw bevindt zich aan de Kerklaan 6 in Laren op het schoolterrein van College De Brink. ISK staat voor Internationale Schakel Klassen en de school verzorgt voortgezet onderwijs aan anderstalige leerlingen.

ISK Het Gooi heeft als taak het geven van onderwijs aan nieuwkomers in Nederland. Het is een school voor voortgezet onderwijs voor leerlingen van 12 tot 17 jaar. De school bereidt de leerlingen voor op een opleiding binnen het reguliere onderwijs. Het leren van de Nederlandse taal vormt de hoofdmoot van het programma.

Daarnaast moeten de leerlingen natuurlijk ook wegwijs gemaakt worden in de complexe Nederlandse cultuur en samenleving, want het gaat niet alleen om het functioneren binnen het onderwijs.

Een derde doelstelling heeft te maken met het doorschakelen. Het is de bedoeling de leerling door te schakelen naar een geschikte vervolgopleiding. Waar ze heen gaan, verschilt per leerling. De meest gebruikelijke mogelijkheden zijn havo of vwo, vmbo en het middelbaar beroepsonderwijs.

Uit de krant