Het verlaten en verwaarloosde huis aan de Frans Langeveldlaan.
Het verlaten en verwaarloosde huis aan de Frans Langeveldlaan. Foto: © Bob Awick

Laren pakt zelf ‘groene jungle’ aan

Buurt & wijk

LAREN - De buurt was er al langer klaar mee: het verlaten en verwaarloosde huis op de Frans Langeveldlaan. De gemeente geeft eindelijk gehoor en is daarom begin deze maand gestart met het verwijderen van het overwoekerde groen in de tuin van de woning.

Dit tot grote opluchting van de buurtbewoners die zich al jaren vreselijk stoorden aan het leegstaande ‘spookhuis’ met een groene jungle in de achtertuin die langzaam de wijk overnam. Al zo’n kleine dertig jaar staat de woning leeg en wordt deze ook niet onderhouden. “Op verzoek van buurtbewoners, maar ook vanwege het straatbeeld en het voorkomen van onveilige situaties, heeft de gemeente het groen verwijderd”, laat een woordvoerder weten.

Eigenaar


De gemeente heeft op allerlei manieren geprobeerd contact te krijgen met de eigenaar van de woning, maar dat is tot op heden niet gelukt. “In ons basisregistratiesysteem staat de eigenaar opgenomen als ‘vertrokken, onbekend waarheen’. Op dit moment is de verblijfplaats van de eigenaar bij geen enkele overheidsorganisatie bekend. Om te komen tot een veilige en prettige woonomgeving voor buurtbewoners, heeft de gemeente zelf actie ondernomen.” De woning en tuin zijn afgegrendeld zodat er geen ongewenste bezoekers als bijvoorbeeld krakers op het terrein kunnen. De gemeente blijft toezicht houden op de woning tot de eigenaar zich meldt.

Uit de krant