Informatiebijeenkomst over de Europese Parlementsverkiezing.
Informatiebijeenkomst over de Europese Parlementsverkiezing. Foto: Bibliotheek Gooi+

‘Wij willen iedereen stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht’

Politiek

EEMNES - Over een kleine maand, op donderdag 6 juni, vindt de eerstvolgende Europese Parlementsverkiezing plaats. Waarover neemt het Europese Parlement precies beslissingen? En welke onderwerpen zijn van persoonlijk belang? Op zaterdag 25 mei organiseert  Bibliotheek Gooi+ een informatiebijeenkomst over deze Parlementsverkiezing.

“Iedereen is welkom om mee te doen met een leuk en laagdrempelig programma over de rol van de Europese Parlementariërs en het kiezen van een politieke partij”, laat een woordvoerder van de organisatie weten. De verkiezingsbijeenkomst in Eemnes wordt aangeboden door ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat. Bibliotheek Gooi+ en ProDemos vinden het belangrijk dat ook als inwoners de politiek misschien niet op de voet volgen, ze alsnog op een toegankelijke manier meer te weten komen over de democratische rechtstaat. “Met de bijeenkomst willen we iedereen stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht”, aldus de woordvoerder.

Luchtig

Tijdens de verkiezingsbijeenkomst leren bezoekers waar het Europese Parlement over beslist en gaan ze aan de slag met onderwerpen die voor hen van belang zijn. ”We informeren iedereen op een luchtige manier over de verkiezingen. Zo gaat het over het verschil tussen ‘feit en fabel’ en stimuleren we men om na te denken over hun eigen standpunten tijdens StemWijzer over de lijn.”

De informatiebijeenkomst duurt van 13:30 tot 15:30 uur aan de Noordersingel 4 in  Eemnes. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Uit de krant