De kinderen konden meerdere keren langs het schoolontbijtbuffet.
De kinderen konden meerdere keren langs het schoolontbijtbuffet.

Samen heerlijk ontbijten bij OBS De Ploeg

Buurt / wijk

LAREN De kinderen van OBS De Ploeg hadden vanochtend een heerlijk ontbijt op school tijdens het Nationaal Schoolontbijt.

Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen op zo’n 2.250 scholen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas.

“In de gezellige sfeer was het vooral ‘zien eten, doet eten’ en konden de kinderen meerdere keren langs het buffet dat verzorgt werd door de ouders van de Activiteiten Ploeg”, vertelt administratief medewerkster Karolien Schuttel. “Het thema was dit jaar ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’ en in de ontbijtpakketten zaten gezonde bolletjes, volkoren brood, matzes, ontbijtkoek en diverse soorten beleg zoals smeerkaas, jam en hagelslag. Naast een kopje thee of melk, konden de kinderen ook een bekertje yoghurt krijgen. Het lekkerste vonden de kinderen de ontbijtkoek die ze versierd hadden met hagelslag. Het was een heerlijk taartje om op te eten, maar een broodje met kaas was ook heel lekker. De kinderen vonden het gisteren al heel spannend dat ze samen mochten ontbijten en weten nu ook hoe ze een gezond ontbijt thuis kunnen maken.”

“Vanaf volgende week ontvangen we twintig weken gratis fruit voor alle leerlingen. De Europese Unie wil met het Schoolfruitprogramma kinderen stimuleren om gezamenlijk fruit te eten in de klas voor een gezonde eetgewoonte.”

Uit de krant