In oktober werd er nog door de wethouder en kunstenaar geproost op de herstelde geitjes.
In oktober werd er nog door de wethouder en kunstenaar geproost op de herstelde geitjes. Foto's: Bob Awick

Gemeente zoekt oplossing beschadigde Geitjes

Buurt / wijk

LAREN - De gemeente heeft de bewoners van het Postiljon laten weten samen met kunstenaar Marte Röling op zoek te zijn naar een oplossing voor 'De Geitjes'. De topcoating heeft namelijk op sommige plekken weer losgelaten.

"Wij betreuren dit zeer en hebben dan ook direct actie ondernomen. Mevrouw Röling is op de hoogte gebracht van de beschadigingen en zij heeft ons toegezegd hier snel iets aan te willen doen", staat in de brief van de gemeente te lezen.

Reparatiewerkzaamheden
"Wij dringen hier ook op aan, omdat de geitjes al eerder een langere tijd afwezig zijn geweest vanwege reparatiewerkzaamheden. Wat er precies met de geitjes gaat gebeuren en hoe lang de reparatiewerkzaamheden gaan duren is nu nog niet bekend. We hopen daarover op korte termijn meer duidelijkheid te hebben."

Afgelopen vrijdag hielden de buurtbewoners nog een ludieke actie, omdat zij niet blij waren met de nieuwe groene 'jasje' van 'De Geitjes'. Oorspronkelijk waren ze namelijk van goud en die kleur willen de bewoners graag weer terug hebben. Wellicht is dit dan daarvoor een kans.

De ludieke actie van de bewoners om het goud weer terug te krijgen.

Uit de krant