In het kader van het Erfgoedfestival 2021 geeft Margriet de Koning Gans twee keer deze zomer een inleiding op een door haar samengestelde literaire fietstour door Laren.
In het kader van het Erfgoedfestival 2021 geeft Margriet de Koning Gans twee keer deze zomer een inleiding op een door haar samengestelde literaire fietstour door Laren. Foto: © Bob Awick

Literaire fietstocht door Laren en Blaricum tijdens Erfgoedfestival 2021

Cultureel

REGIO - Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum organiseert tijdens het Erfgoedfestival 2021 een fietsroute langs de huizen van de belangrijkste en bekendste literaire figuren uit Laren en Blaricum. “Als schrijversdorp dreigt Laren in de vergetelheid te raken”, geeft de bibliotheek aan. “Met deze fietsroute proberen we dat tijdens het Erfgoedfestival 2021 enigszins recht te zetten.”

De literaire fietstocht zal op de ochtenden van 3 juli en 28 augustus in het Brinkhuis worden ingeleid door maker Margriet de Koning Gans, voorzitter van stichting Laren Literair. Zij publiceerde in 2011 het boekje ‘Literair fietsen langs schrijvers van Laren en Blaricum’, waarin ze de door haar samengestelde fietsroute opnam. 

Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum noemt de fietskaart met schrijversportretten een kleine geschiedenis van de dorpen zelf. “Na de schilders die de schoonheid van Laren en Blaricum ontdekten, volgden generaties van schrijvers, dichters en musici”, vertelt de bibliotheek. “Zij hebben het culturele leven in Laren aan het begin van de twintigste eeuw op een hoog en wereld niveau getild. Juist dat heeft de dorpen hun aantrekkingskracht voor artistieke rijken en intellectuelen gegeven.” 

Gedurende het Erfgoedfestival is de fietskaart gratis verkrijgbaar aan de balie van bibliotheek vestiging Laren aan de Brink 29 (het Brinkhuis). 

Uit de krant