Nextdoor Buurttafel in Oss, 2023.
Nextdoor Buurttafel in Oss, 2023. Foto: Madeleine Bolle Photography

Buren ontmoeten buren: Derde editie Week van de Buurttafel

Mensen

BEL - Nextdoor, het buurtplatform dat buren met elkaar verbindt, roept alle buren in Nederland op om tussen 15 en 23 juni samen aan tafel te gaan tijdens de Week van de Buurttafel.

Na twee succesvolle eerdere edities in 2022 en 2023, waarbij in totaal ongeveer 15.000 buren in Nederland samenkwamen om met elkaar te eten en drinken, is het dit jaar tijd voor de derde editie van de Week van de Buurttafel. “Het idee is om een prettige sfeer te creëren tussen buurtgenoten en dat zij elkaar beter leren kennen. Zo wordt het makkelijker om elkaar te vinden voor hulp, informatie of gewoon wat gezelligheid”, laat een woordvoerder van het buurtplatform weten.

EK voetbal

De Week van de Buurttafel valt dit jaar samen met het EK voetbal. Op zondag 16 juni speelt het Nederlands elftal om 15.00 uur tegen Polen, en op vrijdag 21 juni om 21.00 uur tegen Frankrijk. “Een perfecte gelegenheid om samen met je buurtgenoten het Nederlands elftal aan te moedigen, onder het genot van een hapje en een drankje.”

Buurttafel organiseren?

Zelf een buurttafel organiseren? Dat kan: “Of het nu een buurtbarbecue, diner, high tea, lunch, picknick, borrel of koffie met gebak is: iedere buurttafel is waardevol.”

Meld de buurttafel aan via: https://go.nextdoor.com/buurttafel2024

Uit de krant