De kermisattracties zullen in Blaricum pas volgend jaar weer worden opgesteld.
De kermisattracties zullen in Blaricum pas volgend jaar weer worden opgesteld. Foto: Bob Awick

De Blaricumse kermis gaat toch niet door

Cultureel

BLARICUM - Kermisexploitanten die van 16 tot en met 18 augustus op de Blaricumse kermis zouden staan, hebben besloten dat ze toch liever pas volgend jaar weer aanwezig zijn. Het opstellen van de kermisattracties op het Harde in Blaricum gaat dus alsnog niet door.

Vanwege de geldende afstandsregel liet de gemeente op 25 juni weten de attracties te verplaatsen naar het Harde. Op deze locatie is meer ruimte dan in het centrum van het dorp, waardoor er toch een kermis kon worden gehouden. De kermisexploitanten hebben echter na rijp beraad besloten liever volgend jaar weer aanwezig te zijn, wanneer de kermis wél in het centrum kan plaatsvinden. 

Om toch een kleine kermis te kunnen organiseren, onderzoekt de gemeente of deze kan worden opgezet zoals vorig jaar. In 2020 was er een oliebollenkraam en een kleine kinderattractie bij de muziektent in het dorp. De activiteiten van de Oranjevereniging kunnen op 16, 17 en 18 augustus doorgaan indien er voldaan kan worden aan de geldende coronamaatregelen.

Hopelijk is het volgend jaar weer mogelijk om een volledige Blaricumse kermisweek te organiseren”, laat de gemeente weten. “Inclusief de kermisattracties, volksfeesten en horecafestiviteiten.”

Uit de krant