De brandweer in actie.
De brandweer in actie. Foto: Bastiaan Miché

Waardering voor Brandweer Laren: ‘We kunnen niet zonder’

Mensen

LAREN - Negen brandweerlieden werden gisteren in het zonnetje gezet tijdens de korpsavond van Brandweer Laren. Verschillende diploma’s werden uitgereikt, er werd stilgestaan bij een aantal jubilarissen en burgemeester Nanning Mol sprak zijn waardering voor de brandweerlieden uit.

“De vrijwillige brandweer is een begrip in Nederland en zeker in Laren”, aldus de gemeente Laren. “We kunnen niet zonder deze mannen en vrouwen die zich bij nacht en ontij inzetten voor onze samenleving. Daarbij gaat het om allerlei hulpverlening: brandbestrijding, een ongeval, een reanimatie, stormschade of een dier in nood.”

Naast hun reguliere werk, wordt van de brandweerlieden verwacht dat ze opleidingen volgen, wekelijks oefenen en de fitheidstest halen. “Allemaal om zich in te zetten als er hulp van de brandweer nodig is. Het zijn de redders in nood en de burgemeester heeft daar grote waardering voor.”

Prestaties

Tijdens de korpsavond werd extra stilgestaan bij drie brandweerlieden die zich al twintig jaar inzetten voor de veiligheid van Laren: Robert Bus, Theo Duurland en Bob Majoor. “Dat betekent vele uren, oefeningen, uitrukken en hulpverleningen voor mens en dier. Prestaties van formaat.”

Brandweerlieden Rob van Mourik, Hans Willard en Sander Bunschoten ontvingen daarnaast hun diploma voor ‘Bevelvoerder’, Alexander Berman en Kevin Smit voor ‘Manschap’ en Edgar van der Kieft voor ‘Bediener Redvoertuig’. 

Ook vrijwilliger bij de brandweer worden? Kijk op www.brandweer.nl/gooi-en-vechtstreek.

Uit de krant