Impressie van een deel van de nieuwe achterwand.
Impressie van een deel van de nieuwe achterwand. Foto: Historische Kring Laren

‘Geweldige ervaring om mijn eigen mooie dorp beter te leren kennen’

Mensen

LAREN - Fotografe Marja van Hest geeft samen met Frans Bierlaagh, penning- en ceremoniemeester van de Broedschap van Sint Jan, op zaterdag 23 maart een lezing in de Lindenhoeve, het centrum van de Historische Kring Laren. 

Marja van Hest presenteert dan foto’s uit haar boek Laren, in Herfst, Winter, Lente of Zomertooi, altijd schitterend mooi… Het idee om dit uitgebreide fotoboek te maken, ontstond in de coronatijd. “Het was een geweldige ervaring om op deze manier mijn eigen mooie dorp toch weer beter te leren kennen”, vertelt Van Hest. In haar presentatie gaat ze ook in op wetenswaardigheden rond beelden en monumenten. Frans Bierlaagh vertelt over zijn jeugd en werkzaamheden in Laren. 

Oude Laren

Tijdens de lezing is voor het eerst ook de nieuwe achterwand te zien die gemaakt is door vormgever Hans Schaapherder, vrijwilliger bij de Historische Kring Laren. Bij de tentoonstelling 100 jaar Larense Mixed Hockey Club was een wand gemaakt met foto’s van de jubilerende club. Deze wordt nu vervangen door foto’s met afbeeldingen van het oude Laren.

De inloop is vanaf 13.45 uur en de lezing begint om 14.00 uur aan de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 29 in Laren.

Uit de krant