Tineke de Nooij presenteert elke zaterdag het radioprogramma Café Gallery.
Tineke de Nooij presenteert elke zaterdag het radioprogramma Café Gallery. Foto: Merel van de berg

Tineke de Nooij maakt weer radio; in Laren

Mensen

LAREN - Tineke de Nooij maakt weer radio. Ze is elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur live te horen op Dorpsradio Laren.

Dorpsradio Laren bestaat sinds 2021 en zendt sinds twee weken uit vanuit het Rosa Spier Huis, waar De Nooij woont. De presentatrice nam vorig jaar voor de tweede keer afscheid van Radio Veronica; daarmee leek haar carrière definitief tot een eind te zijn gekomen. “Toen ik Tineke onlangs vroeg om een programma bij ons te presenteren, zei ze dat ze niet meer wilde reizen”, vertelt Eric Burink, initiatiefnemer van Dorpsradio Laren. “Toen zei ik: dan heb ik goed nieuws voor je, want we zenden uit vanuit het Rosa Spier Huis! Daarna zei ze gelijk ja.”

Café Gallery

Zangeres Ciska Peters, die ook in het Rosa Spier woont, maakt het live-radioprogramma op vrijdag en Tineke op zaterdag vanuit het Galeriecafé. Afgelopen weekend presenteerden de dames het programma Café Gallery voor het eerst. “Het ging hartstikke goed. Voor Ciska was het iets meer uit haar comfortzone. Zij heeft altijd gezongen, en moest nu ineens presenteren.” Burink vervolgt: “Tineke is natuurlijk een Nederlandse legende die al 62 jaar radio maakt. Die hoef je niks te leren. Dat gaat zo makkelijk, ik sta er versteld van.”

De Nooij wil zoveel mogelijk publiek bij haar uitzendingen. “Iedereen is welkom in het café om een kop koffie te drinken, een gebakje te eten en te genieten van hoe Tineke aan het presenteren is”, aldus de initiatiefnemer.

Uit de krant