Afbeelding
Foto: Eric van Loon

Blaricumse breekt rug na aanrijding door wielrenster: "Ze fietste gewoon door"

Politie

CASTRICUM - De Blaricumse Alice Duk heeft zondag tijdens een fietstocht in Castricum haar rug gebroken. Ze werd op haar fiets plotseling aangereden door een vrouw op een wielrenfiets, smakte tegen de grond en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. "Ze vergáát van de pijn."

Dat vertelt haar man Eric van Loon tegen NH Nieuws. Hij plaatste een bericht op Facebook en wordt sindsdien overstelpt met steunbetuigingen. Het bericht is al meer dan tweeduizend keer gedeeld en er zijn al honderden reacties geplaatst. De verontwaardiging over de vrouw die zijn echtgenote omver fietste en vervolgens doorreed, is groot. "Ik hoop dat die debiel snel wordt gepakt", luidt een van de vele boze commentaren.

Niet aanspreekbaar
Het laatste nieuws uit het ziekenhuis in Beverwijk, waar zijn vrouw sinds het ongeluk ligt, is dat ze haar heiligbeen over de hele breedte heeft gebroken, vertelt Van Loon. Ze heeft veel pijnstilling, maar dat neemt niet weg dat ze heel, heel veel pijn heeft. "Er is geen houding waarin ze geen pijn heeft. Ze kan eigenlijk alleen maar slapen en is niet eens aanspreekbaar."

Van Loon is op zoek naar getuigen van het ongeluk dat zondagmiddag om 14.15 uur gebeurde aan de Geversweg. De vrouw op de racefiets die ook een jong kind vervoerde in een karretje, vervolgde haar weg richting Johanna's Hof. Van Loon en zijn vrouw stonden met het gezinnetje op de camping in Bakkum. Hij hoopt dat ze gauw naar het Tergooi ziekenhuis kan worden overgeplaatst. 

Uit de krant