De kandidaten van De Blaricumse Partij.
De kandidaten van De Blaricumse Partij. Foto: De Blaricumse Partij

Nieuwe kandidatenlijst De Blaricumse Partij bekend

Politiek

BLARICUM - De nieuwe kandidatenlijst van De Blaricumse Partij is deze week vastgesteld. Liesbeth Boersen is gekozen tot lijsttrekker.

“We zijn blij dat we een kieslijst hebben kunnen opstellen die veel ruimte biedt voor nieuwe mensen die zich in willen zetten voor de inwoners van Blaricum. We hebben gekozen voor een mix van ervaring en mensen die zich voor het eerst gaan bezighouden met lokale politiek,” aldus Boersen. 

Verjonging
Boersen is al langer bekend in de Blaricumse politiek. Ze vertelt dat ze met De Blaricumse Partij begonnen zijn om verjonging en vernieuwing de lokale politiek in te brengen.

“Die verjonging van de raadsleden blijft achter bij andere partijen. De Blaricumse Partij wil onze inwoners nog veel meer betrekken bij het politieke proces. Wij vinden dat iedere inwoner uit elke wijk dezelfde behandeling verdient.”

Gooistad
“Daarnaast is Gooistad een thema voor deze verkiezingen. Wij willen niet opgaan in Hilversum en zien meer in een goede samenwerking met onze gewaardeerde buurgemeenten Laren en Eemnes.”

René Kemperman, huidig raadslid met een brede kennis van het Sociaal Domein, is ook kandidaat van De Blaricumse Partij. “Ik vind het heel belangrijk dat we weer nieuwe mensen in laten stromen, zoals ook ik die kans heb gekregen.”

Politieke wensen
“Ik zal mij hard blijven maken voor mijn twee grootste politieke wensen. De eerste is het opknappen van de Bijvanck waar we haast mee willen maken. De tweede is het ontwikkelingen van een goed minima en ouderenbeleid,” aldus Kemperman.

Ook is er een nieuw gezicht in de nieuwe kandidatenlijst te vinden, Khalid Hammouti geboren en getogen in Blaricum, werkzaam bij gemeente Amsterdam als jurist.

Serieus nemen
Hammouti: “Ik vind het belangrijk dat de politiek de inwoner serieus neemt, we zien aan de verkeerssituatie in de Blaricummermeent dat dat niet het geval is.”

“Ook de sportverenigingen is een punt van zorg. Faciliteiten bij de tijd houden en zorgen dat jongeren gestimuleerd worden om te sporten heeft zeker mijn aandacht.”

Ambitie
“Het is een flinke stap om echt de politiek in te gaan maar een ambitie van mij is om de wijken dichter naar elkaar toe te brengen.”

It’er Robert Jan Bon is de vierde kandidaat en ook een nieuw gezicht in de lokale politiek. Robert Jan geeft aan enorm blij te zijn dat hij de kans krijgt om De Blaricumse Partij te vertegenwoordigen.

Automatiseren
Als cloud engineer is hij vooral bezig met het automatiseren van processen zodat de gebruiker optimaal gebruik kan maken van de software. Technologische ontwikkelingen zoals glasvezel realiseren in de gemeente zal een van zijn terreinen zijn.

Daarnaast vinden we op de 5e plaats Riane Boersen, die bezig is met haar VWO op de Huizermaat. Zij wil de koppeling zijn naar de jongeren in Blaricum.

Niet vergeten
“Het is belangrijk dat we in onze gemeente de jongeren niet vergeten. Zij zijn de toekomst en hebben dus ook hun eigen plek in de lokale politiek.”

“De Blaricumse Partij is natuurlijk dé partij voor jongeren van tegenwoordig. Ik wil me dan ook met name hard maken voor een goed Jongerenbeleid,” aldus de jonge Boersen.

Programma
De Blaricumse Partij wil de komende 4 jaar de inwonersgerichte ideeën en visies blijven inbrengen en gaat daarmee aan de slag aan de hand van een aantal thema’s die ook terug te zien zijn in het verkiezingsprogramma dat te vinden is op de website van de partij.

Uit de krant