Marco Post is sinds een jaar bij Versa Welzijn aan de slag als jongerenwerker.
Marco Post is sinds een jaar bij Versa Welzijn aan de slag als jongerenwerker. Foto: Versa Welzjin

‘We zijn de ogen en oren in de wijk’

Vacaturenieuws

De 51-jarige Marco Post werkte jarenlang als buschauffeur. Tijdens de coronacrisis moest hij op zoek naar een andere baan. Hij kwam in contact met Versa Welzijn. Wat begon met een stage is inmiddels een vaste baan geworden. Marco werkt als jongerenwerker. Bijna een jaar doet hij dat nu en hij is supertevreden en blij met zijn baan. 

Van buschauffeur naar jongerenwerker is een behoorlijke ommezwaai. Wat een buschauffeur doet is wel duidelijk, maar waar bestaan de werkzaamheden van een jongerenwerker uit? Marco legt het uit. “Ons team werkt in de wijk de Hilversumse Meent. Dat is net wat anders dan de rest van Hilversum, het is eigenlijk meer een dorpje op zich. We checken hoe het met de jongeren gaat, we zijn de ogen en oren in de wijk en organiseren activiteiten.” 

Drie keer per week is er een inloop bij het Jongeren Informatiepunt in Het Web, en daar komen de jongeren graag, vertelt Marco. “We zijn er voor een praatje of voor advies, maar ook voor praktische hulp of problemen thuis. Voor sommige mensen is taal een barrière, maar dan kunnen we helpen met formulieren invullen of een sollicitatiebrief schrijven.”
Marco werkt als jongerenwerker in zelfsturende teams. “Met de Rijnlandse methode heb je veel vrijheid, in het begin moest ik daaraan wennen. Ik heb altijd een leidinggevende gehad en daar was ik aan gewend. Inmiddels vind ik de manier van werken bij Versa Welzijn heel prettig. Het voelt goed om bottum-up te werken en direct aan de slag te gaan met de dingen die we tegenkomen op straat.”

Zijinstromer

Bijna een jaar werkt Marco nu als jongerenwerker in de Hilversumse Meent en dat doet hij zoals eerder gezegd met veel plezier. Maar hoe zagen zijn eerste weken weken bij Versa Welzijn eruit? “Zoals ik het tot nu toe heb ervaren, is dat Versa een welzijnsorganisatie is die het belangrijk vindt dat het personeel ook goed in ‘zijn welzijn’ zit. Vrijwel direct werd ik als zijinstromer gekoppeld aan drie buddy’s. Ik vind het mooi dat ze bij Versa goed voor de collega’s zorgen. Belangrijk, want wij moeten weer goed voor de inwoners zorgen. Dus als je zelf goed in je vel zit, kun je anderen ook goed helpen.”

Lijkt het je ook leuk om bij Versa Welzijn te werken? Kijk dan voor meer informatie en vacatures op versawelzijn.nl/werken-bij.

Uit de krant