Gemeco Fijnmetaal is gespecialiseerd in matrijzen.
Gemeco Fijnmetaal is gespecialiseerd in matrijzen. Foto: Gemeco

De matrijs van Gemeco

Vacaturenieuws

Je staat er nooit bij stil, maar bijna alles wat van kunststof is gemaakt, is gegoten en daarvoor is per definitie een matrijs nodig. Gemeco Fijnmetaal is gespecialiseerd in het maken van deze matrijzen. 

De mallen voor alledaagse producten worden in de fabriek in Weesp gemaakt. Van saladebakjes tot bloempotten, van onderdelen voor hometrainers tot armsteunen voor vliegtuigen: een matrijs is er altijd voor nodig.

Bij Gemeco wordt met een klein enthousiast team gewerkt aan de matrijzen. In huis worden alle onderdelen vervaardigd: een matrijs bestaat soms wel uit honderden onderdelen. Hiervoor staat er een high-end machinepark met freesmachines, zinkvonkmachines, draadvonkers, draaibanken en slijpmachines, veelal computergestuurd.

Ook de ontwikkeling van de matrijs gebeurt in eigen huis. De tekeningen worden gemaakt en de flow van de matrijs wordt digitaal getest. Is er nog geen prototype? Dan wordt het product geprint met de 3D-printer in huis. 

Gemeco bewijst al vele jaren dat het zijn vak verstaat. G.J. Schep opende in 1999 in Weesp het bedrijf uit liefde voor het ambacht. Inmiddels heeft zoon Gertjan Schep het bedrijf overgenomen, met precies dezelfde passie waarmee de grondlegger het heeft opgericht.

Zowel in de fabriek als op kantoor kunnen er extra handen gebruikt worden. Geen ervaring met matrijzen, maar wel enthousiast en technisch aangelegd? Gemeco neemt je graag mee en schoolt je om tot een echte vakman. 

Meer weten over Gemeco? Kijk op www.gemeco-fijnmetaal.nl of neem contact op met gertjan@gemeco-fijnmetaal.nl.

Uit de krant