Deze held bezorgt net als Jayden door wind en weer de krant.
Deze held bezorgt net als Jayden door wind en weer de krant. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Zeg held, sta op uit je gamestoel en word bezorger!

Vacaturenieuws

REGIO Ja, je kunt vakkenvuller worden. Een heitje voor een karweitje doen. Maar zeg nou zelf, echt zoden aan de dijk zet het niet als je hard aan het sparen bent voor bijvoorbeeld een nieuwe iPhone. Bovendien moet je voor veel baantjes minimaal 14 jaar zijn. Een prima alternatief is kranten bezorgen. Dat kan al vanaf je dertiende en verdient nog goed ook.

Journalisten kunnen de prachtigste verhalen schrijven, maar als de krant niet bij de mensen op de deurmat ploft, heeft het weinig zin, dan worden die prachtige verhalen niet gelezen. De bezorgers van kranten van Enter zijn helden en dat wordt gewaardeerd. Jayden is een van de bezorgers van Enter en hij bezorgt de krant in een Hilversumse wijk. 

Lopen als je 13 bent

“Toen ik 13 jaar was, wilde ik al werken. Maar dan mag je nog nergens werken: vakkenvullen in een supermarkt mag pas vanaf je veertiende. Moest ik nog een jaar wachten. Maar toen hoorde mijn moeder van iemand dat je al wel op je dertiende een huis-aan-huiskrant mag bezorgen. Ik heb me aangemeld en gelukkig was er een wijk in de buurt vrij. Elke donderdag loop ik nu mijn kranten.”
Dat doet Jayden met veel plezier. “Als ik uit school kom, liggen de kranten al voor onze deur en kan ik gaan lopen. Ik doe er ongeveer een uur over en soms helpt mijn zusje me, maar meestal doe ik het alleen.” Leuk vindt Jayden dat de mensen waar hij de krant bezorgt hem al kennen. “Vooral de wat oudere mensen vinden het leuk als ze me zien. Zitten ze vrolijk naar me te zwaaien.”

Een ander voordeel van krantenlopen vindt Jayden dat hij lekker buiten en in beweging is. Zeker na een hele dag school is het heel fijn om even buiten te zijn en flink de pas erin te zetten. “Ik heb er geen hekel aan en na een uurtje ofzo ben ik klaar en kan ik weer met mijn vrienden afspreken.” Omdat Jayden aan het sparen is voor een nieuwe iPhone heeft hij er nog een wijk bij. Dat betekent even flink doorlopen, maar dat vindt Jayden geen probleem. Wat hij ook niet erg is, is regen. “Ik loop bijna altijd mijn kranten droog, ik denk dat het maar een of twee keer is voorgekomen dat het regende. En als het heel hard regent, dan schuil ik gewoon even.” Wat een held, die Jayden. 

Ook krantenbezorger worden? Mail voor meer informatie naar depot@enterverspreiding.nl of bel naar 035-6980793.

Uit de krant