Denk mee over woningbouw in Laren.
Denk mee over woningbouw in Laren. Foto: Pixabay

Denk mee over woningbouw in Laren: ‘Vergroting van aantal sociale huurwoningen’

Wonen

LAREN - Er is veel meer behoefte aan betaalbare woningen in Laren dan er aanbod is, dat stelt de gemeente. Met woningen bouwen is daar wat aan te doen, maar in Laren is het niet eenvoudig daar goede locaties voor te vinden. Dit heeft gevolgen voor de doorstroming en voor de woonkansen van lokale jongeren, starters en anderen met een laag- of middeninkomen. Daarom roept de gemeente inwoners op om mee te denken over geschikte woningbouwlocaties.

Wethouder Wonen Niels Rood licht de oproep vanuit de gemeente toe: “Door met een open blik een locatieonderzoek te doen, verkennen we alle mogelijkheden waar nog nieuwbouw mogelijk is. Laren heeft beperkte ruimte en daarom is het belangrijk om binnen de ruimte die we wél hebben, in te zetten op het toevoegen van betaalbare woningen. Hierdoor dringen we noodgedwongen vertrek uit de gemeente terug en werken we aan het vergroten van het sociale huurwoningaanbod. Mijn vraag aan onze inwoners is dus: weet u nog kansrijke locaties? Draag ze vooral aan!”

Meedenken

Inwoners die een geschikte woningbouwlocatie op het oog hebben, geschikt voor de bouw van minimaal negen woningen kunnen tot uiterlijk vrijdag 26 april 2024 mailen naar info@laren.nl onder vermelding van ´Woningbouw´. 

“Alle locaties plaatsen wij op een lijst. Tegelijkertijd vragen we ook een onderzoeksbureau om geschikte locaties in kaart te brengen. In juni volgt er een bijeenkomst waarin we alle opbrengsten met u bespreken”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “Het is niet nodig om tekeningen in te sturen of locaties te melden waar al overleg over is of is geweest. Het insturen van een idee is geen officiële aanvraag, maar maakt onderdeel uit van het bredere onderzoek naar geschikte woningbouwlocaties.”

Uit de krant