Bruidegom Jan verschoont een van zijn kinderen tijdens 'the getting ready'.
Bruidegom Jan verschoont een van zijn kinderen tijdens 'the getting ready'. Foto: Carina Calis

Carina (40) trots op Fearless-finaleplek

Algemeen

EEMNES - Carina Calis (40) wist dit jaar een finaleplek te behalen in de meest prestigieuze fotowedstrijd ter wereld: Fearless Photographers*. Duizenden foto's kwamen er binnen, een handjevol haalde de eindstreep. Ze won uiteindelijk niet, maar dat haar foto - waarop bruidegom Jan in z'n pak de luier van een van zijn kinderen aan het verschonen is - de professionals überhaupt was opgevallen, was voor haar al goud waard.

"Deze foto heb ik geschoten tijdens een bruiloft van de fotograaf en mijn collega Luther Hartog, waar ik mee was als second shooter", vertelt de 40-jarige Carina Calis. "De voorbereidingen van de bruidegom fotograferen, was mijn taak, terwijl Luther bij de bruid aan het fotograferen was. Dit shot is gemaakt tijdens 'the getting ready' van bruidegom Jan die zijn zoontjes aankleedt voor zijn trouwdag in Eindhoven. Deze foto laat duidelijk zien dat bruidsparen hele normale mensen zijn en nog dagelijkse dingen doen zoals luiers verschonen voordat ze 'Ja, ik wil' zeggen tegen elkaar."

Emoties én liefde

Calis is geboren en opgegroeid in Laren en is fotograaf en grafisch vormgever van beroep. Ze woont tegenwoordig samen met haar man Wilbert en hun 2-jarige dochter Aelynn in Eemnes, houdt van reizen (Amerika, Ierland, Italië, Portugal), taarten maken, lezen en winkelen ("ik kan bijna geen winkel overslaan, vooral die gekke winkels met leuke goodies") en volgt ook graag mooie fotografieworkshops en seminars voor inspiratie. "Ik fotografeer graag echte emoties én de liefde, oftewel jouw verhaal, voor een tastbare herinnering. Het liefst de momenten zoals ze komen, ongedwongen in beeld gebracht. Ik ontmoet hierbij veel mooie mensen, soms zelfs voor het leven. Het is voor mij helemaal af als ik een prachtig album mag afleveren met hele mooie herinneringen." Calis legt als fotograaf ook evenementen en uitvaarten vast.

Supertof

*De Fearless-wedstrijd vindt zesmaal per jaar plaats en is een initiatief van Huy Nguyen. Bruidsfotografen over de hele wereld doen hieraan mee. Voordat je een finaleplek verdient, gaan zes juryleden in de eerste ronde door ruim 10.000 foto’s. Vervolgens winnen de foto's met de meeste stemmen een Fearless Award. "Supertof om van deze community deel uit te maken", besluit Calis. 

Fotograaf Carina Calis.

Uit de krant