V.l.n.r. Derk Westland (aannemer), Frans Majoor (voorzitter clubhuiscommissie), Marcel Karssen (voorzitter voetbal), Berry Westland (aannemer) en Jan van Midden (secretaris SV Laren '99).
V.l.n.r. Derk Westland (aannemer), Frans Majoor (voorzitter clubhuiscommissie), Marcel Karssen (voorzitter voetbal), Berry Westland (aannemer) en Jan van Midden (secretaris SV Laren '99). Foto: Sebastiaan Majoor

Bouw van nieuw clubhuis SV Laren'99 nog dit jaar van start

Algemeen

LAREN - De bouw van het nieuwe clubhuis van voetbalvereniging SV Laren'99, liggende aan het Schuilkerkpad, gaat nog dit jaar plaatsvinden. De opdracht is gegund aan aannemer Vreeswijk & Koebrugge uit Huizen. Het contract hiervoor is door het voetbalbestuur en de aannemer vandaag ondertekend.

"Het huidige clubhuis dateert van 1981 en de houten opbouw is aan het eind van zijn levensduur. Het is de bedoeling dat er een nieuw energiezuinig clubhuis gaat verrijzen bovenop de bestaande kleedkamers", laat het bestuur in een persbericht weten. Daarnaast is het streven het nieuwe dak optimaal te gaan benutten voor het opvangen van zonne-energie door het plaatsen van zo'n 250 zonnepanelen. "SV Laren'99 wil hiermee nog meer haar maatschappelijke functie onderstrepen in het dorp en tevens een voortrekkersrol vervullen met het oog op duurzaamheid."

Andere organisaties

Het nieuwe clubhuis wordt multifunctioneel, zodat ook andere sportgerelateerde organisaties uit Laren van de accommodatie gebruik kunnen gaan maken. Dat is overigens geen nieuw fenomeen, want touwtrekvereniging Touwtje, The Smashers (met hun jaarlijkse volleybaltoernooi) en BSO Het Berenparadijs doen dat al. Ook maakt Wandelvierdaagse Het Gooi gebruik van het complex tijdens hun vierdaagse.

Nu de aannemer bekend is, wordt de omgevingsvergunningaanvraag in orde gemaakt en aangevraagd. "Naast de door de gemeente Laren toegezegde subsidie zal SV Laren'99 een lening afsluiten." Ook worden er acties uitgezet om het benodigde geld bijeen te krijgen. "De sportvereniging rekent daarnaast op werkzaamheid van haar eigen leden bij de realisatie van dit mooie toekomstbestendige nieuwe clubhuis."

Op www.svlaren99.nl staat meer informatie over de crowdfunding-campagne.

Uit de krant