Kim van Hamersveld helpt leerlingen in groep 3/4 met rekenen.
Kim van Hamersveld helpt leerlingen in groep 3/4 met rekenen. Foto: AT Scholen

Middelbare scholieren lopen dagje mee op basisschool De Hobbitstee

Algemeen

EEMNES Kim van Hamersveld, leerling havo 5 op Laar & Berg, heeft een bijzondere schooldag vandaag. Ze loopt een dagje mee op De Hobbitstee. Kim: "Ik weet al heel lang dat ik naar de Pabo (lerarenopleiding, red.) wil. Ik vind het werken met kinderen heel erg leuk, ik doe ook al veel oppaswerk maar dit is een mooie kans om de kinderen een beetje te kunnen helpen met bijvoorbeeld rekenen en een schooldag mee te maken."

Basisschool de Hobbitstee heeft vandaag een gewone schooldag en wil een positief geluid laten horen over het onderwijs. Carolina Schamhart, directeur Hobbitstee: "We hebben leerlingen van de VO-scholen van Alberdingk Thijm Scholen uitgenodigd om een dagje mee te lopen zodat we kunnen laten zien hoe mooi ons vak is."
Naast de Laar & Berg-leerling zijn er nog zo'n twintig scholieren die de uitnodiging hebben aangenomen om een dagje mee te lopen op verschillende basisscholen. De Hobbitstee en Merlin in Eemnes Binckhorst-St. Jan in Laren en de Jozefschool in Nederhorst den Berg bieden leerlingen die interesse hebben in de Pabo of zich nog oriënteren op een vervolgopleiding, een kijkje in de keuken. Directeur Carolina Schamhart vult aan: "Een van de dingen die het onderwijs zo mooi maakt, is dat je op een dag het verschil kunt maken voor een kind."

Uit de krant