Een stoet van 60 legervoertuigen is vanmiddag op de Wakkerendijk te bewonenderen. (foto: Het Gooi Bevrijd)
Een stoet van 60 legervoertuigen is vanmiddag op de Wakkerendijk te bewonenderen. (foto: Het Gooi Bevrijd)

Bevrijdingsprogramma Eemnes

Algemeen

EEMNES - Het Feestcomité Eemnes heeft heeft ook voor Bevrijdingsdag een uitgebreid programma georganiseerd.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 - 14.30 Ontsteken van het bevrijdingsvuur
Een groep Eemnesser hardlopers gaat, net als vijf jaar geleden, het vredesvuur ophalen in Wageningen. Het vuur wordt over een afstand van ongeveer 61 km. in een estafetteloop naar Eemnes gebracht. Hier wordt vervolgens gezamenlijk het bevrijdingsvuur op het Evenementenplein ontstoken, met daarbij een speech door Burgemeester Van Benthem.

14.30 - 18.00 Culinaire markt
Tijdens de culinaire markt staan zes verschillende Eemnesser ondernemers in kleine kraampjes dicht bij elkaar op het Evenementenplein, zodat het een knus en gezellig geheel is. Op de culinaire markt kunnen bezoekers een culinair passe-partout van 7,50 euro kopen waarmee zij in totaal vier hapjes kunt halen bij een willekeurige kraam.

14.30 - 16.00 Spelletjes voor kinderen
Oud-Hollandse spelletjes mogen op een dag als deze natuurlijk niet ontbreken. Bijvoorbeeld een ouderwetse stoelendans. Of het oud-Eemnesser worstmeppen, spijkerslaan, bierpulschuiven, Twister, koekhappen, spijkerpoepen en ga zo maar door. Er is voor alle kinderen genoeg te doen! Deelname is gratis.

14.30 - 17.00 Bruce Selection bigband
Voor de muzikale ondersteuning staat de Bruce Selection bigband de gehele middag geprogrammeerd. Deze bigband houdt ervan uiteenlopende stijlen te spelen. Naast traditionele swingstukken speelt de bigband ook onder andere rock, funk, pop en Latin.

15.45 - 16.45 Optocht Tweede Wereldoorlog-voertuigen
Het absolute hoogtepunt van Bevrijdingsdag in Eemnes is de optocht van zestig originele Tweede Wereldoorlog-voertuigen. De voertuigen van de organisatie 'Het Gooi bevrijd' zullen via de Wakkerendijk Eemnes binnenrijden en komen allemaal tot stilstand op het stuk Wakkerendijk tussen de Raadhuislaan en de T-splitsing Laarderweg/Meentweg/Wakkerendijk. Op het moment dat de voertuigen stilstaan, kunnen deze van dichtbij bekeken worden of kan er zelfs achter het stuur plaatsgenomen worden. Verder rijden er een aantal veteranen mee en zal een zangeres nummers uit de jaren 40 ten gehore brengen. Meer informatie op www.hetgooibevrijd.nl.

18.00 - 21.30 Feestavond
Bevrijdingsdag wordt afgesloten met een optreden van de band Loos Alarm, een inmiddels oude bekende in Eemnes die zorgt voor goed in het gehoor liggende Nederpopcovers. Gratis toegang!

Wie nog niet genoeg gefeest heeft, kan 'Back in Time' verder dansen op livemuziek in Café Staal.

Zie ook www.feestcomite-eemnes.nl.

Uit de krant