De blauwe zone is nu verkleind.
De blauwe zone is nu verkleind.

'Red dorpscentrum Blaricum' wil van de blauwe zone af

Algemeen

BLARICUM - De gemeenteraad van Blaricum heeft onlangs besloten de blauwe zone te verkleinen. "Een lachertje, dat kost alleen maar geld en zet geen zoden aan de dijk", zegt Peter van Rietschoten op 6FM vorige week. Hij is van de net opgerichte actiegroep Red dorpscentrum Blaricum.

Wethouder Liesbeth Boersen laat ook via 6FM weten dat de zone verkleind is naar aanleiding van een voorstel van de raad. "De raad vond de blauwe zone wat te groot en te uitgebreid en heeft gevraagd of het college wilde kijken of het mogelijk was om een kleinere blauwe zone in te voeren."

Afgeknipt
"We hebben nu de randen er afgeknipt en alleen de kern van het dorp Blaricum is nu blauwe zone. Het voordeel hiervan is dat langparkeerders nu beter terechtkunnen. Ook kunnen we alle ontheffingen buiten beschouwing laten. 90 ontheffingen binnen de blauwe zone betekent dat de hele blauwe zone meteen vol staat."

Naar aanleiding van het besluit is de actiegroep Red dorpscentrum Blaricum opgericht. "Omdat de politiek niet wil luisteren en een onderzoeksbureau aangeeft dat het niet nodig is om een blauwe zone in te voeren. Er is geen parkeerprobleem in Blaricum." De actiegroep heeft volgens eigen zeggen al 70 adhesiebetuigingen gekregen op haar actie.

Wethouder Boersen: "De actiegroep kan een zienswijze indienen tegen het plan. Het plan is nu na het besluit ter inzage gelegd."

Uit de krant