Er wordt geprobeerd op één dag de oude voor de nieuwe container te vervangen, zodat er zo min mogelijk overlast ontstaat.
Er wordt geprobeerd op één dag de oude voor de nieuwe container te vervangen, zodat er zo min mogelijk overlast ontstaat. Foto: GAD Gooi en Vechtstreek

GAD kondigt vervangen textielcontainers en uitsluitend asbest inleveren in Hilversum aan

Buurt / wijk

REGIO - Asbest en asbestgelijkend materiaal kan vanaf 1 juli alleen nog centraal worden ingeleverd op het scheidingsstation in Hilversum. Daarnaast worden de bestaande textielcontainers in de regio gewisseld voor nieuwe. Dit maakte GAD Gooi en Vechtstreek dinsdag bekend.

Asbest

Asbest kan dus vanaf 1 juli niet meer worden ingeleverd op de scheidingsstations in Weesp, Bussum en Huizen. Wel op het scheidingsstation in Hilversum, die maandag tot en met zaterdag geopend is. 

Inwoners die zelf asbest komen brengen naar het scheidingsstation in Hilversum, moeten eerst kijken naar de voorwaarden op https://www.gad.nl/asbest/. Zo dienen ze zich altijd eerst te melden bij de gemeente via het Omgevingsloket. 

Textielcontainers

De GAD heeft een nieuwe partner voor het inzamelen en sorteren van het textiel. De textielcontainers worden geleegd met kleinere voertuigen en de inhoud wordt direct handmatig nagekeken op mogelijke vervuiling. Hierdoor creëert de GAD meer werkgelegenheid en betere kwaliteit van het oude textiel. De nieuwe partner heeft dan ook de doelstelling om zoveel mogelijk te helpen door het bieden van banen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een deel van de opbrengsten te schenken aan goede doelen. 

“Er wordt geprobeerd op één dag de oude voor de nieuwe container te vervangen, zodat er zo min mogelijk overlast ontstaat”, meldt GAD Gooi en Vechtstreek. “De vier ondergrondse containers voor textiel zullen ook door de nieuwe bovengrondse container vervangen worden. Deze containers komen op dezelfde locatie of in overleg met de betreffende gemeente op een andere locatie.”

Uit de krant