Afbeelding
Foto: PR

Ed Nijpels vertelt over zijn jeugd en politieke carrière in Johanneskerk

Cultureel

LAREN - Voormalig politicus Ed Nijpels heeft het boek Nooit wachten op later geschreven. Het gaat over zijn leven, waarin zijn politieke carrière uiteraard een grote rol speelt. Hij vertelt hierover op zaterdag 26 november om 19.30 uur in de Johanneskerk aan de Naarderstraat 5.

Als jongetje leed Nijpels aan ernstige astma-aanvallen. Bij het voetballen op straat werd hij steevast als voorlaatste gekozen. Maar eenzaam of zielig was Nijpels niet, want hij had een droom; in zijn fantasie zag hij zich op het gemeentehuis achter een groot bureau zitten met de ambtsketen om zijn nek.

Stotterende astmajochie

In zijn openhartige boek vertelt Nijpels hoe het stotterende astmajochie zich ontwikkelde tot gemeenteraadslid, Kamerlid, VVD-fractievoorzitter, minister, burgemeester en tenslotte tot commissaris van de Koningin.

Nijpels deelt komische, ontroerende en onthullende scènes uit zijn persoonlijke en politieke leven voortgedreven door het besef dat je nooit iets moet uitstellen. Hij beschrijft zijn ervaringen met politieke kopstukken als Hans Wiegel en Ruud Lubbers en laat zien hoe milieu en klimaat een rode draad vormen in zijn loopbaan. Dit alles met anekdotes, zoals die keer dat hij ruzie kreeg met prins Philip en met slaande deuren Buckingham Palace verliet en dat hij in tranen uitbarstte op het Binnenhof.

Een kaartje kost 10 euro, inclusief koffie of thee en een drankje achteraf, en is verkrijgbaar bij de Larense Boekhandel aan de Naarderstraat 9 in Laren of via www.libris.nl/larenseboekhandel.

Uit de krant