'Hier begint de zee, Niets ingooien a.u.b.'.
'Hier begint de zee, Niets ingooien a.u.b.'. Foto: Gemeente Eemnes

Stoeptegel Eemnes: ‘Hier begint de zee, Niets ingooien a.u.b.’

Maatschappelijk

EEMES - Vanaf deze maand liggen er opvallende stoeptegels met de tekst ‘Hier begint de zee, Niets ingooien a.u.b.’ op de speelpleinen van de basisscholen in Eemnes. Deze zijn bedoeld om aandacht te vragen voor de ‘plastic soep’ en om zeeën schoner te krijgen.

De tegels maken duidelijk dat het belangrijk is om bij het begin te beginnen: gooi niets op de grond! Want we willen schoon water. Om te drinken, om in te zwemmen, voor de dieren en de planten en het behoud van onze aarde.

Kinderen dragen hun steentje bij

Vandaag hoorden de kinderen van groep 7 en 8 van de Hobbitstee dat zij hier ook een belangrijke rol in hebben. René ten Have, wethouder Duurzaamheid, Afval & Milieu was erbij. “Door met elkaar het zwerfafval rondom de school op te ruimen en je eigen afval altijd in de juiste afvalbak te gooien, dragen de kinderen hun steentje bij aan schoner water. Dat geldt natuurlijk ook voor de volwassenen aan de rand van het schoolplein. De ‘hier begint de zee-tegel’ bij de put herinnert hen hieraan. Ook op andere plekken in Eemnes plaatsen we deze herkenbare tegels bij straatkolken om zo inwoners te wijzen op het belang van een schone openbare ruimte.”

(Tekst loopt verder onder de foto)


René ten Have helpt stoeptegel leggen. - Foto: Gemeente Eemnes

Met dank aan Rotary Club Baarn Soest liggen op alle schoolpleinen in Eemnes een ‘hier begint de zee-tegel’. De kinderen hebben van vrijwilligers van de Rotary een gastles gekregen over drinkwater, plastic soep en afval. Ook maakten ze samen de omgeving van de school vrij van zwerfafval. Gemeente Eemnes biedt de kinderen een doe- en ontdekles aan over afval en schoon drinkwater. Deze lessen worden gegeven bij ’t Spookbos, ons Centrum voor Milieu Educatie (NME).

Uit de krant