Ruud van ‘t Pad Bosch werd, samen met zijn vrouw Toontje, gefeliciteerd door wethouder Wilma de Boer.
Ruud van ‘t Pad Bosch werd, samen met zijn vrouw Toontje, gefeliciteerd door wethouder Wilma de Boer. Foto: Gemeente Eemnes

Wethouder Wilma de Boer heeft 1000ste vrijwilliger in het zonnetje gezet

Mensen

EEMNES - Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag, afgelopen maandag, werd Eemnesser Ruud van ‘t Pad Bosch door wethouder Wilma de Boer in het zonnetje gezet.

Ruud is de 1000ste vrijwilliger in de BEL-gemeenten die via de Versa Vrijwilligerscentrale (VC BEL) aan de slag ging. Ruud woont sinds eind april in Eemnes. Zijn vrouw Toontje de Bekker wilde graag terug naar de plek waar haar vader van 1965-1977 burgemeester was. Ruud meldde zich als vrijwilliger aan om maaltijden rond te brengen in Eemnes en Laren. De maaltijden worden gemaakt in de Bongerd.

Blij gevoel

“Mijn motto is dat er eigenlijk nooit een reden is waarom je niet zou dienen”, vertelt Ruud. “Ik werk als zelfstandig consultant en vind het bijzonder dat ik door dit vrijwilligerswerk iets voor anderen, veelal ouderen, kan betekenen. Ik houd er een blij gevoel aan over.”

Kaal en koud

Wethouder Wilma de Boer heeft Ruud het bloemetje ook namens haar collega-wethouders uit Blaricum, Gerard Knoop, en Laren, Ton Stam, overhandigd. “Zonder vrijwilligers zou onze samenleving kaal en koud zijn”, aldus wethouder De Boer-Leijsma. “Door vrijwilligers die wat overhebben voor hun medemens wordt het leven voor veel mensen een stukje aangenamer. Ik ben er trots op dat wij binnen de BEL-gemeenten zo veel mensen hebben die graag iets voor een ander doen.”

Uit de krant