Wethouder Ton Stam: "Met goede sportaccommodaties kunnen we de leefbaarheid van de Larense samenleving verbeteren."
Wethouder Ton Stam: "Met goede sportaccommodaties kunnen we de leefbaarheid van de Larense samenleving verbeteren." Foto: Gemeente Laren

Nieuw clubhuis SV Laren’99 officieel geopend

Mensen

LAREN - Wethouder Ton Stam opende op zaterdag 4 september het nieuwe clubhuis van SV Laren’99. Daarnaast ontving de Larense heer Majoor tijdens de opening de Koninklijke Onderscheiding, uit handen van burgemeester Nanning Mol.

Vernieuwd clubhuis

Op 1 juli 1999 fuseerden de twee Larens voetbalclubs tot één club: SV Laren ’99. Na een nieuw kunstgrasveld in 2013, kon nu het nieuwe clubhuis worden geopend. “Daarmee breekt een nieuw hoofdstuk voor de vereniging aan”, meldt de gemeente Laren, “waardoor SV Laren’99 aantrekkelijk blijft voor jong en oud.”

De bouw is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente en door medefinanciering van een aantal betrokken leden en sponsors. “Met de aannemer Vreeswijk & Koebrugge en de vele inspanningen van een aantal bevlogen vrijwilligers is de uiteindelijke bouw voorspoedig tot stand gekomen”, aldus de gemeente.

Secretaris Jan van Midden: “Wij kunnen erg trots zijn op dit nieuwe clubhuis. Het is niet alleen een prachtig gebouw, maar staat ook symbool voor een nieuw begin. Met dit gebouw is de continuïteit van SV Laren ’99 geborgd en hebben wij een prachtige basis voor alle toekomstige generaties die willen sporten bij SV Laren ’99.”

Het gemeentelijk subsidiebeleid is bedoeld om de sport te steunen. Onder andere door financiële middelen ter beschikking te stellen aan verenigingen om hun sportaccommodaties te verbeteren of te vernieuwen, zoals het geval was voor SV Laren’99. “Met goede sportaccommodaties kunnen we de leefbaarheid van de Larense samenleving verbeteren en daarmee bijdragen aan het voorkomen van toekomstige maatschappelijke problemen”, meldt wethouder Ton Stam. “Alleen al in Laren worden bij de verschillende sportverenigingen jaarlijks een paar duizend kinderen door honderden vrijwilligers opgevangen, getraind en gecoacht. Deze geweldige maatschappelijke bijdrage die door verenigingen worden geleverd mag niet worden onderschat.”

Koninklijke onderscheiding

Burgemeester Nanning Mol overhandigde tijdens de opening van het nieuwe clubhuis de Koninklijke Onderscheiding aan de Larense heer Majoor (1963) van SV Laren’99. Majoor ontving de onderscheiding onder andere vanwege zijn veertigjarige vrijwillige inzet voor SV Laren’99. Hij haalt zijn energie dan ook uit het organiseren en begeleiden van activiteiten met een maatschappelijk karakter. Deze activiteiten vinden voornamelijk plaats bij de voetbalclub en bij de Gooische Wandelvereniging. “De heer Majoor zet zich met veel doorzettingsvermogen belangeloos in”, vertelt de gemeente Laren. “Daarom is een onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau zeer verdiend.”

Daarnaast heeft Majoor in 2008 een belangrijke bijdrage geleverd aan de Larense samenleving. Als directeur van Séclusive BV ontwikkelde de heer Majoor in samenwerking met de Larense brandweer het ‘lightspeed fire detection system’. Hij heeft dit systeem toentertijd gemaakt naar aanleiding van een actieve pyromaan in Laren. Het systeem is speciaal ontworpen om branden die onderaan worden aangestoken, vroegtijdig te detecteren. Dankzij dit systeem zijn meerdere aangestoken rieten daken behouden gebleven.

Uit de krant