Afbeelding
Foto: Hugo Hogeveen

Hugo gaat naar New York voor KiKa

Mensen

BEL - Blaricummer Hugo Hoogeveen, oprichter van de HUGO Hardloopgroep, is bezig met het inzamelen van 7.500 euro voor KiKa. Hij en een hele hoop hardloopvrienden gaan hiervoor in november 2023 naar New York. 

“Mijn droom is om ooit de Marathon van New York te lopen”, vertelt Hugo. “Om dit te combineren met een goed doel heb ik besloten mij in te zetten voor KiKa. Ouders en kinderen willen namelijk ook hun dromen verwezenlijken.”

Hardlopen om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker; een grotere motivatie is er volgens Hugo niet. “Met de diagnose kanker sterft nu nog één op de vier kinderen. Dat kan en moet beter, wij streven naar 100 procentgenezing van kinderen met kanker.”

Sponsoren

Inmiddels - ongeveer een maand na Hugo’s geldinzameling - staat de teller op iets meer dan 1.330 euro, met dank aan 45 sponsors. Wie Hugo ook wil sponsoren, kan dat hier doen. 

Ook gaat hij nog een aantal activiteiten organiseren, in overleg met de gemeente: een lichtjesloop voor hardlopers en wandelaars, een zomerse sponsorloop en lege flessen inleveren, in combinatie met een collectebus.

Slogan

Hugo vertelde anderhalf jaar geleden - tijdens een gesprek over zijn marathon voor Only Friends - dat hij een slogan heeft: ‘Als je half kan, moet je heel gaan en als je iets wil bereiken, moet je er 100 procent voor gaan.’ Met die gedachte gaat hij ook de Marathon van New York lopen. 

“Ik ga hard trainen om een mooie tijd neer te zetten, maar ik ga mij ook meer dan 100 procent inzetten om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen.”

Uit de krant