De dertien vrijwilligers die hielpen met de tuin.
De dertien vrijwilligers die hielpen met de tuin. Foto: Gemeente Eemnes

Dertien vrijwilligers maken moestuin aan Wakkerendijk zomerklaar tijdens NLDoet

Mensen

EEMNES - In het kader van de landelijke vrijwilligersactie NLdoet van afgelopen weekend, hielpen dertien Eemnessers mee om de moestuin aan de Wakkerendijk zomerklaar te maken voor komend tuinseizoen.

De moestuin is in april vorig jaar opgericht als educatieve en maatschappelijke ontmoetingsplek voor jong en oud. De oogst van de moestuin gaat naar de voedselbank. Schoolklassen helpen vaak met het verzorgen van de tuin en doen mee aan speciale projecten waarin zij leren over onderwerpen als biodiversiteit en groenten verbouwen.

Om de moestuin zomerklaar te maken is er tijdens de vrijwilligersactie gezaaid en geplant en is de tuinkas in orde gemaakt zodat de tuin helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen.“Ook zijn er nog veel andere klussen gedaan”, laat een woordvoerder van gemeente Eemnes weten.

Productief en gezellig

“Het was een productieve, maar vooral ook gezellige dag. De moestuin stimuleert een gezonde leefstijl en is een plek voor ontmoeting. De tuin is nu ook weer geschikt voor het ‘moestuinproject’ van de scholen”, aldus de woordvoerder.


Uit de krant