Afbeelding

Een leuke baan vinden anno 2023

Advertorial

Vroeger was een nieuwe baan vinden vrij eenvoudig, je sloeg de krant open en op de vacaturepagina keek je wat er op dat moment gevraagd werd. Dit is vandaag de dag wel even anders. Online zijn er legio vacatures te vinden, en vaak meerdere malen dezelfde soort vacature. Dit komt omdat er nogal veel recruitmentbureaus en vacaturebanken zijn. Het verdienmodel van deze ondernemingen is natuurlijk zoveel mogelijk mensen werven en plaatsen. De situatie kan ontstaan dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe je hiermee omgaat en toch een goede sollicitatie schrijft die niet drie keer op dezelfde vacature is? Lees snel verder.

Vraag hulp

Er zijn meerdere manieren vandaag de dag om een leuke vacature te vinden. Eén daarvan is het inschakelen van een headhunter. Een headhunter gaat voor jou zoeken naar een nieuwe baan. Kies altijd een headhunter die aansluit bij jouw voorkeuren. Er zijn zelfs headhunters die speciale bedrijven in hun portefeuille hebben. Zo kan het zijn dat wanner er vacatures bij Nike zijn, hier een speciale headhunter naar de juiste mensen gaat zoeken. Dit om te voorkomen dat er allemaal niet-relevante mensen reageren en de pareltjes uit de markt te vissen. Een headhunter doet ook voor jou al een eerste scan waardoor de kans dat het proces tot een goed resultaat komt groot is. 

Netwerk online

Een goede manier van zoeken is tegenwoordig online, maar niet via Google. Ga vooral op zoek naar leuke banen op LinkedIn, dit is namelijk ook de plek waar professionals zoeken. Op LinkedIn kun je je profiel aanpassen naar de stand dat je openstaat voor een nieuwe uitdaging. Dit zorgt ervoor dat recruiters dit zien en wellicht bij jou op de lijn komen. Wederom hebben zij jou dus al ingeschat als een potentiële geschikte kandidaat, dit zorgt er weer voor dat je niet voor niks allerlei brieven in het wilde weg stuurt. Ook krijg je op LinkedIn vacatures te zien die aansluiten bij jouw profiel, zorg er dus altijd dat je profiel goed recent is. Lang leve de algoritmes.

Kortom, er zijn nieuwe manieren bijgekomen om vandaag de dag een leuke baan te vinden. We kunnen vooral concluderen dat het eenvoudiger is geworden. Zelf reageren kan natuurlijk ook nog, maar probeer dit dan altijd te doen bij de officiële site van het bedrijf. Zo voorkom je dat er allemaal schakels tussen zitten. 

Uit de krant