Opperste concentratie bij Tobias tijdens de les van Ronald Jenster.
Opperste concentratie bij Tobias tijdens de les van Ronald Jenster.

Een tweede plek op Funpop voor Tobias Rabelink

Human interest

EEMNES - De tweede plek op Funpop in de finale van Funfactor voor de 22-jarige Tobias Rabelink met zijn eigen gecomponeerde en geschreven nummer 'Muziek muziek muziek': hij is supertrots, maar had wel gehoopt op de eerste plaats.

Funpop is een openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, waar ze het podium delen met grote namen als Ali B, Jan Smit en Thomas Berger. Voor Tobias een eitje, hij heeft alles behalve podiumvrees en zijn CV is indrukwekkend.

Pinkpop
Hij was bassist in de band 'The Garden of Love' (bekend van 'Down met Johnny Rocks') en stond op Pinkpop. Tobias was een van de negen finalisten van Funfactor en de enige die met een eigen liedje op het podium stond.

Tekst en muziek rollen bij Tobias bijna letterlijk op papier. Hij heeft de tien nummers voor zijn eerste cd ook al af, laat hij trots weten. Ze liggen klaar om geproduceerd te worden.

Muzikaal talent
Waar Tobias is, is muziek. In zijn flat in woongroep Happy Home waar Tobias sinds vorig jaar woont, struikel je bijna over de muziekinstrumenten: vier gitaren, een drumstel, een keyboard en een accordeon.

Hij vindt dat hij een enorme bofkont is en vertelt wat hij allemaal heeft gedaan op muzikaal gebied. En dat hij een groot deel van zijn dagbesteding, hij reist er zelfs twee dagen in de week voor naar Theater Totaal in Nieuwegein, muziekmakend doorbrengt.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant