Acht sociale huurwoningen aan de Harmen Vosweg in Laren.
Acht sociale huurwoningen aan de Harmen Vosweg in Laren. Foto: Pixabay

Nieuwe woningen aan Harmen Vosweg begin mei in verhuur; Laarders krijgen voorrang

Wonen

LAREN - Woningcorporatie G&O realiseert op dit moment acht sociale huurwoningen aan de Harmen Vosweg in Laren. In september 2023 is de bouw begonnen, en het einde van de werkzaamheden is in zicht. De woningen gaan begin mei in de verhuur.

Niels Rood, wethouder Wonen is blij met dit nieuwbouwproject in Laren. “Dit project is tot stand gekomen in nauwe samenspraak met de buurtvereniging. Sociale huurwoningen zijn hard nodig – ook in Laren – en we vinden het belangrijk dat Larense inwoners met voorrang op deze woningen kunnen reageren. Daarom heeft de gemeente hierover afspraken gemaakt met woningcorporatie G&O.”

Voorrang voor Laarders

De gemeente Laren en G&O maken per nieuwbouwproject afspraken over de toewijzing van de woningen. Hierbij wordt ingezet op doorstroming binnen de Laarder woningmarkt. Dit betekent dat een huishouden verhuist van de ene woning naar de andere. Larense inwoners kunnen met voorrang reageren op de nieuwe huurwoningen aan de Harmen Vosweg. De woningen worden vanaf begin mei geadverteerd op WoningNet Gooi en Vechtstreek.

Het gaat om acht duurzame en energiezuinige woningen voorzien van een warmtepomp. De woningen zijn gesitueerd in twee blokjes van vier woningen en zijn gebouwd door Karbouw Bouwonderneming B.V. Het gaat om eengezinswoningen, één laags met een kap, 2 slaapkamers en zijn ongeveer 75 vierkante meter groot. De huizen zijn voorzien van een kleine achtertuin, waarachter door de gemeente Laren nog een grote gemeenschappelijke tuin wordt aangelegd.

Uit de krant