De leerlingen hebben vijftig vierkante meter van het schoolplein vergroend.
De leerlingen hebben vijftig vierkante meter van het schoolplein vergroend. Foto:

Impactvolle vergroening schoolplein Laar & Berg; 50 vierkante meter stenen vervangen door groen

Natuur & Milieu

LAREN - In een land waar bijna de helft van de schoolpleinen voor meer dan 80% uit steen bestaat, staan steeds meer jongeren op om de vergrijzing van deze pleinen aan te pakken. Zo ook de leerlingen van middelbare school Laar & Berg.

“Vergroening van schoolpleinen heeft niet enkel een positieve impact op de biodiversiteit, maar heeft ook een bewezen positief effect op het angst- en stressniveau onder jongeren”, laat een woordvoerder van de school weten. Met elkaar hebben de leerlingen vijftig vierkante meter van het schoolplein vergroend. De actie op Laar & Berg is georganiseerd door organisaties Young Impact, WWF YOUTH van het Wereld Natuur Fonds en bioloog Mátyás Bittenbinder.

Mentale welzijn

Bittenbinder benadrukt het belang van ‘groen’ voor de mentale gezondheid: “De laatste jaren is er steeds meer onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van de natuur op je mentale welzijn. Toch is een gezonde groene omgeving niet zo vanzelfsprekend. Alleen al in Amsterdam zijn de afgelopen vijftien jaar zeshonderd voetbalvelden aan groen verdwenen. Met deze campagne stimuleren we jongeren om in actie te komen voor meer biodiversiteit op het schoolplein.”


Leerlingen van Laar & Berg bezig met vergroenen op het schoolplein. - Foto: aangeleverd

Uit de krant